Hoppa till sidans innehåll

Svenska Badmintonförbundet


Två matcher, två segrar. Det blev en fin tisdag för de svenska badmintonspelarna i European Games.
 
En vinst och en förlust, det blev facit efter den första tävlingsdagen för de svenska badmintonspelarna i European Games i Minsk.
 
Under nio dagar i slutet av juni genomförs European Games i Minsk. Detta europeiska ”mini-OS” har femton olika sporter på programmet. Badmintonturneringen har ett mycket starkt startfält och avgörs mellan den 24-30 juni.
 

Tillsammans mot toppen

(2019-06-20 12:16)
Sveriges högst rankade badmintonspelare Johanna Magnusson och Emma Karlsson ser fram emot en spännande sommar med två internationella mästerskap. Till hösten väntar även debut i Badmintonligan med Aura.
 
Efter tre år i Lund flyttar Swedish Open till IFU-Arena i Uppsala. – Swedish Open är svensk badmintons stora samlingsplats. Vi tror att tävlingen kan utvecklas vidare i Uppsala, säger Svenska Badmintonförbundets styrelseordförande Tommy Theorin.
 
 
Vi påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter som genomförts under våren 2019, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019 kl 23:59.
 
Det nykomponerade dubbelparet Clara Nistad och Moa Sjöö nådde semifinal i Spanish International (tävling på International Challege-nivå). Detta efter en meriterade seger i kvartsfinalen mot Anastasia Akchurina/Olga Morozova från Ryssland.
 
Nu finns uppdaterad information för de personer som haft svårt att anmäla sig till Gotlandsspelen 2019 i Online Entry.
 
En semifinalplats och två kvartsfinalplatser blev facit för det svenska spelarna i tävlingen German U17-Open.
 
Felix Burestedt gjorde en riktigt bra insats i den internationella challenge-tävlingen i Azerbajdzjan. Efter fyra meriterande vinster mot starka spelare föll han i finalen mot dansken Rasmus Gemke.
 
Nedan i bilagan finns information om uttagningen till U17 Landslagslägret, 21-26 Juli i Trollhättan.
 
BWF uppmärksammar Stellan Mohlin för sina insatser för den internationella badmintonen.
 
Information nedan om uttagning till Europamästerskapen U17 (lag och individuellt), datum 30 augusti till 7 september 2019 i Polen.
 
Förbundskapten Andrew Smith har nu ansvarat för det svenska landslaget i snart ett år. Hur har det gått och hur ser han på framtiden? Badminton Sweden fick en pratstund med en ung engelsman som vill ta Sverige tillbaka till Europatoppen.
 

Handla här och sponsra

BK Speed

sponsorhuset

 

 

Merabadminton


           Merabadminton.com

Lottningar & Resultat

 

Badminton sverige

 

 Racketspecialisten

sisu 

Postadress:
BK Speed - Badminton
Box 11096
80011 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: morgan.brunila@telia.com

Se all info